Gastblogs

Zo check je jouw fietshandschoenen wel de juiste maat hebben

Fietshandschoenen zijn een essentieel onderdeel van je fietsuitrusting. Ze bieden grip op het stuur, comfort tijdens het fietsen en bescherming. Het is dan ook belangrijk dat je handschoenen fietsen goed passen zodat je optimaal kunt presteren en je handen niet vermoeid raken tijdens het fietsen. In deze blog geven we je een aantal handige tips om te controleren of jouw fietshandschoenen de juiste maat hebben. Lees je mee?

Meet je handen en pas de handschoenen

Voordat je wielrenners handschoenen gaat kopen is het belangrijk om de maat van je handen te meten. Dit kun je doen door een meetlint om het breedste deel van je handpalm te leggen, net onder je knokkels. Noteer deze maat en vergelijk deze met de maattabel van de fietshandschoenen die je wilt kopen. Zo kun je de juiste maat kiezen en voorkom je dat je handschoenen te klein of te groot zijn. Daarnaast is het altijd aan te raden om ze te passen voordat je ze koopt. Op die manier kun je controleren of de handschoenen goed zitten en niet te strak of te los zijn. Let erop dat de handschoenen goed aansluiten op je handen en geen plooien of vouwen vormen.

Let op de pasvorm en test grip

Fietshandschoenen zijn verkrijgbaar in diverse pasvormen zoals strakke pasvorm, relaxte pasvorm en ergonomische pasvorm. Het is belangrijk om te kiezen voor een pasvorm die het beste bij je past. Als je bijvoorbeeld lange afstanden fietst is een ergonomische pasvorm aan te raden. Deze pasvorm zorgt voor een betere bloedcirculatie en voorkomt dat je handen vermoeid raken. Daarnaast is het essentieel om goed grip te hebben, vooral bij nat weer. Controleer of de handschoenen voldoende grip bieden op het stuur, zodat je niet per ongeluk je grip verliest tijdens het fietsen. Dit kun je testen door de handschoenen aan te trekken en het stuur van je fiets stevig vast te pakken.